Bir HIMYM Fenomeni : Barney Stinson




How I Met Your Mother'ın favori karakteri , hatta diziye hayat veren öykü ve teorileri ile başlı başına bir fenomen.

Staten Island 1976 doğumlu ve afro-amerikan üvey bir erkek kardeşe sahip bu genç adam ilk cinsel deneyimine 24 yaşında ulaşmış ve daha sonra durdurulamaz bir kadın tavlama hesapçısı olmuştur. 24 yaşına kadar hippi hali , uzun saçları ve salaş kıyafetleri ile yaşayan Barney , ilk cinsel deneyimini kardeşi James'in yardımıyla başarınca "Suit Up" yani takım elbise giymeye ve kendine çeki düzen vermeye başlamış bir adama dönüşür. Karizmasını gizemliliğinden kazanan Barney'in ayrıca hiperaktivite bozukluğu ve dikkat dağınıklığı hastalığı vardır ve bu sebeple hiç bir şeye odaklanamaz. Kadınlar ve Kankalık üzerine blog'unda sürekli olarak yazılar yazan Barney'in "The Playbook" & "The Bro Code" olmak üzere hatun tavlama teknikleri ve kankalık üzerine iki kitabı da mevcuttur ve bu kitaplar diziye göre başka kopyaya sahip değilllerdir. ( amazon.com'da bulunabilecek kitaplardır gerçek hayat için ) . Barney hayatını bu yazdığı kitaplara göre şekillendirir ve daha doğrusu bu kitaplar onun yaşama şeklinin tecrübe edilmiş halleridir.

Barney'nin bir diğer dikkat çeken özelliği de ortaya atılan bir laftan iddia çıkarmasıdır. Garip olan iddia çıkarması değil , bu iddia'ya kendini alt etmek için girmiş olmasıdır. Bu özelliğini genellikle şu replikle gösterir : "challenge accepted" .

Bütünüyle ilginç ve yaratıcı bir karakter Barney. Dizinin durağanlaşmasını engelleyen en büyük faktörlerden biri. Kendisi hakkında o kadar uzun yazabileceğimiz kadar bilgi olmadığı için kendisinin efsane videoları ile devam ediyorum.







0 yorum: