#yaraticiekonomiyedestek #ttnet Yeteneğe Destek, Yaratıcı Ekonomiye Destek

Uzun zaman sonra yazmaya başlamamın sebebini açıklıyorum.

TTNET Yeteneğe Destek, Yaratıcı Ekonomiye Destek projesi diye adlandırılıyor kendisi ve halen İzmir ve İstanbul dışındaki illerde başvurular devam etmekte.

Projeyi şöyle bir gün gün özetlemek gerekirse ,





Gün 1 -22.02.2012 Çarşamba 
TTNET Ünlüler Geçidi Sahnede.

Sabah saat 9 sularında Konak'ta başladı benim için. Servise binip gerçekten de epey uzakta olan Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü'ne doğru yol aldık.

Üniversite gayet bataklık içerisinde kurulmuş ancak güzel bir üniversite. Küçük bir açılış seramonisinin akabinde konferans salonundaki yerlerimizi aldık ve başladık beklemeye. Açılış biraz gecikti doğrusu ama geciktiğine de değecek şekilde sona erdi gün. Neyse açılışa geri dönersek Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Dr. Fatoş Karahasan tarafından açılış konuşması yapıldı ve akabinde TTNET'in bu projeyle ilgili hazırladığı reklam filmi gösterildi.



Ardından TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz tarafından bir hoşgeldiniz konuşması ve projenin amacı anlatıldı. İstanbul etabının nasıl geçtiği ile ilgili görüntüler paylaşıldı ve reklamı bir kez daha izledik.

Binali Yıldırım Sahnede
Gediz Üni. rektörü Seyfullah Çelik tarafından da aynı tipte bir konuşma yapıldı, tam yığılıyoruz derken sürpriz bir şekilde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım aldı sahneyi ve başladı anlatmaya. Yaklaşık 40 dakika konuştu ve çok ilginç nükteler bıraktı konuşmasının sonunuda.

Orada olanlar hatırlayacaktır "mesıncır" diyen nineli hikayeyi. Fransızlara yaptığı "boş konuşma" göndermesini...

Ara verildi ve aranın ardından Teknoloji Yaratıcılığı Arttırır Mı? , Yaratıcı Ekonomi'nin fırsatları ve Siz de Yapabilirsiniz diye üç tane panel ile devam etti.

Teknoloji Yaratıcılığı Arttırır Mı?  panelinin katılımcıları Kadir Has Üniversitesi hocalarından İsmail Hakkı Polat, Promoqube strateji direktörü Can Sungur ve herkesin yakından tanıdığı Türk elektronik müzik üstadı diyebileceğimiz Serhat BEDÜK vardı.
İsmail H Polat, Bedük, Can Sungur

Söze İsmai Hakkı Polat başladı ve günümüzde artık ne kadar da kolay para kazanılabileceğini, bunun için neleri yapabileceğimizi öğütleyen bir sunum yaptı. Ardından Can Sungur 4 sene önce bizim yerimizde oturduğunu ve "acaba izlesem mi gitsem mi" sorusunun hep aklında olduğuyla aldı sözü... Ama "oturun bence" dedi. "Bakın ben iş adamı oldum, siz neden olmayasınız" diye noktaladı ve sözü Bedük'e devretti. Bedük ise teknoloji konusunda teknikten çok halk diline indirger şeylerden bahsetti ve teknolojiyi nerelerde nasıl kullandığını ve işini içinde ne kadar teknoloji olması gerektiğini ve o da bir öğütle tamamladı "Teknolojiyi kullanın ama kölesi olmayın"

Yaratıcı Ekonomi'nin Fırsatları panelinde Ulvi Yaman, Atilla Koç ve Fatih Soydan üçlüsü vardı. Diğer panele göre az popüler gözükse de bu üçlü herhalde türkiye'de sosyal medya ve girişimcilik konusunda ilk 10'u zorlayan isimler. İnternetin zamanında tuzaklarına yakalanmadan interneti paraya çeviren adamlar kısacası. Güzeldi ve benim için günün favorisiydi bu üçlü ki ertesi gün kendilerin eğitmen olmaları daha da güzeldi bence.

Siz de Yapabilirsiniz çok gerçekçi bir panel oldu hayallere daldığımız diğer iki panelden sona. Biraz daha ayaklarımızınyere basmasını sağladı. Lab-X Yönetici Ortağı Ulvi Sami, TTNET İş geliştirme direktörü Murat Eren, ve MIT Enterprise Forum Türkiye başkanı müthiş insan Selçuk Kiper bizim ayaklarımızı yere bastırdı epeyce.

Gün bir bunlarla son erdi. Bu arada gün birin sonunda Panelistlerin sıcak tavırları, sorulara istekli yanıtları benim beklentilerimi gün iki için epey arttırdı, gün 2 de neler mi oldu? devam ediyoruz...

Gün 2 - 23.02.2012 Perşembe 

Gün iki, benim için yine erken başladı, Konak falan derken bir anda erken kalkmaya alıştı bünyem. Gediz Üniversitesi Kampüsüne vardım ve 3 farklı gruba ayrıldık.

Dijital içeriğin üretimi(Ulvi Yaman), Dijital içeriğin sunumu(Atilla Koç) ve Ticaretin Elektronikleşmesi (Fatih Soydan) eğitimlerini gün boyunca (sabah 9:00 'dan 19:00 sularına kadar) çok kapsamlı şekilde aldık. Her fırsatta (okulda bile yapmam bunu) hocaları sıkıştırdık ve çok ilginç yanıtlar, projelerimize garip beklenmedik destekler aldık.

Gün epey yorucu ve güzeldi , eve döndüğümde gaza gelmiş kendi işimi kumak için yanıp tutuşuyordum. Ufak çaplı market research'lerin akabinde uyuyakalmışım.

O kadar gaza gelmişim ki bu blogu tekrar aktif hale bile getirdim.

Sabah oldu ve uyandım ,

Gün 3 : 24.02.2012 Cuma

Selçuk Kiper öğrenciler tarafından sorulara maruz kaldı


Sıradan bir prosedürle yine kampüse ulaştık. MIT Enterprise Forum Türkiye üyeleri Selçuk Kiper(fotoğrafta)  ve Burçin Ergünt(kendisini bir ara ayrı anlatıcam)  ile Girişimcilik ve İş Geliştirme üzerine 9 adımlık bir prosesi anlattılar ve bunun öneminin ne olduğunu interaktif bir şekilde bize aktarmayı başardılar (En azından bana hehe :p )

Akabinde öğleden sonra bir Workshop ile devam ettik. Workshop bu 9 adımın uygulanmasıydı. Aslına bakarsanız ayaklarımın tekrar yere bastığı bir andı o. Dev birini küçük battaniye ile örtmek gibiydi. Ne taraftan çekersek diğer taraftan bir açık yakalıyorduk/lar.

İş kurma üzerine haratetli bir Workshop


Gün sonunda yarı başarılı bir Yeni Üniversite kurduk üç bölümlük ve 350 öğrencilik.

Sertifika töreni , toplu fotoğraf seramonisi şeklinde devam etti ve gün sona erdi.

Saat 16:00 sularında özgür ve mutluyduk.

Ha benim için günün en önemli detayı 2004 yılın en iyi girişimcisi ödülü almış olan Burçin Ergünt'e kendi ellerimle yazdığım Feedback'lerimi iletmem oldu. Kendisi değerlendirir mi bilmem ama kesin biliyordur "feedback is a gift,use it or leave it" .

PS : Son olarak TTNET diye yazılır TeğTeğNET diye okunurmuş. Bu 3 günün sonunda keşfettiklerim bunlar. #ttnet'e bu aktardıkları için ve bu fırsatı bana sunduğu için teşekkürden başka ne borçlu olabilirim ki.

#yaraticiekonomiyedestek 
#ttnetyaraticiekonomiyedestek
yaraticiekonomiyedestek.com




0 yorum: