Alsancak/Yeni Başlayanlar İçin İzmir'de Üniversite Öğrencisi Olmak

2 ) Alsancak


Figür 1 : Alsancak Kordon Çimler
Eğlence sektörünün doruk noktasına ulaştığı bir İzmir eğlence sarayı gibidir Alsancak. Tek düze eğlenceler vardır ve tekdüze eğlence çeşidi o kadar fazladır ki her gittiğinizde başka bir şey yapabilirsiniz. Bu da size orjinal gözükecek bir eğlence dünyası ve gece hayatınının kapılarını açar. Haydi dışarı çıkalım denildiğinde ve eğer değişiklik aranıyorsa gidilecek adres bellidir ve her zaman da belli olacaktır : "Alsancak". Sosyal Aktivite yapılabilecek bazı yerler şunlardır.







Alsancak Stadyumu


Figür 2 : Alsancak Stadyumu
Neredeyse her haftasonu Altay/Göztepe/KSK/Bucaspor takımlarından birinin maçının olduğu stadyumdur. Her hafta mutlaka maç olacağı için hiçbir yere gidemediğiniz günlerde tribün kültürünüz de biraz mevcutsa gidip huzur dolu bir şekilde maç izleyebilirsiniz. Tabii huzur dolu izlediğiniz maçı hangi tribünde izlediğinize dikkat edin zira yukarıda saydığım 4 takım taraftarı ile de gerçekten karşı karşıya gelmek istemezsiniz. Özellikle de tribünde.




Kordon
Figür 3 : Kordon Boyu
Alsancağın ta kendisi! Kordon boyunca sayısız Cafe/Bar mevcut olup denize karşı kahve/alkol keyfi yapabileceğiniz ve çoğu zaman canlı müzik çalan mekanları ile sizi coşturabilecek bir yer. Genellikle eğlence anlayışı standart olup çok da önemsenecek müzisyenler bulunmaz kordon boyundaki mekanlarda. 

İzmir'de mevcut olan tüm tipleri bir arada görebileceğiniz tek yer Alsancak belki de. Fakiri , Romanı , Zengini , Tikkysi , Ferrarilisi , Şahinlisi , Apaçisi ,Yakışıklısı , Güzeli ve daha nicesi. Buranın standart eğlence anlayışı herkesi bir araya toparlamak için kurulmuştur. Alsancak Çimlerinde çiğdem/çekirdek , fındık fıstık satan adamlardan çiğdeminizi alıp çimlerde oturabilir ve kimseler tarafından rahatsız edilmeyebilirsiniz. Bu rahatsız edilmeme içine gülcü/falcı teyzeleri katmıyorum. Onlar tarafından da an be an rahatsız edilebilirsiniz. Alsancak'a gelirken araba ile gelmemeniz sizin için genellikle hayırlısı olacaktır zira ehliyeti kaptırmadan çıkan insan sayısı genellike çok azdır. Alsancak'a ulaşım ise çok basittir. Bornova'dan 63, Buca'dan 70 ,Balçova tarafından 169 ve Bostanlı/Karşıyaka tarafından da vapur mevcuttur buraya. Alsancak anlatılınca etkiler mi bilmiyorum ama görünce ve gezince çok eğlenceli bir yere dönüşmektedir. İti kopuğu olsa da İstanbul kadar pislik olmaması da güzel bir yanıdır bence. Çimler ve Kordon mutlaka görülmeli olan yerlerdir Alsancak'ta. 

Gazi Kadınlar Sokağı
Figür 4 : Gazi Kadınlar Sokağı
Eski ve şahane Rum evlerinden oluşan klasik bir Rum sokağı. Restorasyon şöleni gibi bir yer aslında. Eski rum evleri mini Kafelere çevrilmiş ve sokağın darlığının verdiği samimi görüntü insanı huzurlandırıyor. Çok fazla şey söylemek gerekmiyor bu sokak için aslında. Gidilip görüldüğünde ne kadar güzel olduğu anlaşılır oluyor daha çok.


Alsancak ile ilgili denilecek pek fazla bir şey yok. Alkolün şişede durduğu gibi durduğu bir yer çoğu zaman. Arada çıkan istisnaları saymazsak gayet de hoş bir yer. Gündüz sevimli akşam akıl veren şarapçı görebileceğiniz garip bir yer işte. Sözlerimi ekşisözlük'teki bir entry ile bitirmek istiyorum alsancak hakkında.

"kafanızı kaldırsanız kaleyi, gürçeşmeyi, gecekondu dolu tepeleri görürsünüz ama oraların dertlerine uzaktır alsancak. gecesi gündüzü ayrıdır. içmeye öğlen vakti başlayanları görünce "bira göbeği nedir nasıl yapılır" anlarsınız. ucuz pizza cennetidir. mağazalarda allı-güllü/dore/fiyonklu/dekolteli/püsküllü kıyafet cümbüşü tüm gün kadınların ve travestilerin istilasına uğrar. o istiladan siyah/kahve tonlarda birşey bulamamış olmanın yorgunluğu en keyifli şekilde kordonda tavla tıkırtıları, martı sesleri eşliğinde çay yudumlanırken atılır. ayrıca alsancak'ta "mesihi yüceltme, kiliseyi yaşatma" broşürleri dağıtmak dayak ya da linç nedeni değildir. misyonerimiz "inşallah, kısmetse" gibi çelişkili kelimelerle nazikçe atlatılabilir. kıbrıs şehitlerindeki gazi kadınlar sokağından geçilmeyen bir alsancak turu yarımdır. günbatımı ilk burdan karşılanmalı, kordonda bir geceye merhaba denmeli. gecenin geç saatlerinde yavaş yavaş rengi değişir semtin. kanındaki alkol seviyesi tavan yapmış insanlarla dolar. menejerlerinin sürüklediği çivi topuklu, süper mini elbiseli kadınlar geçer önünüzden. tekelin biraz ilerisindeki sokaklar transparan kıyafetleriyle kapıda müşteri bekleyenlerlerle doludur. belki de alsancakta gece ile gündüzün en farklılaştığı yer burasıdır. ulaşım 12de balkabağına dönmediğinden ankaradaki gibi stres nedeni olmaz dönüş. araba yoksa otobüs vardır. otobüste promil rekortmeni biri yanınıza otursa da tırsmazsınız. izmirlilerde alkol "genelde" şişede durduğu gibi durur, ona buna sataşma nedeni oluşturmaz."

1 yorum:

çok süpermiş yha bu blog